Hoe bescherm ik mijn E-bike tegen diefstal?U heeft net een E-bike aangeschaft en bent enorm blij met deze aankoop. Uiteraard is dit een dure aankoop en moet u dit goed beschermen. Maar hoe beschermt u uw E-bike het best tegen diefstal?

Gebruik een slot

Vaak krijgt u een ringslot samen bij uw E-bike. Maar dit is echter niet voldoende. Enkel een ringslot gebruiken is voor dieven een buitenkans om uw E-bike te stelen. Het is gemakkelijk en snel te verwijderen van uw fiets. Daarom is het belangrijk dat u een tweede slot gebruikt. U kan naast een ringslot ook een kettingslot gebruiken. Wanneer u dit slot gebruikt, duurt het al veel langer om de fiets te stelen. Deze tijd heeft een dief niet. De ultieme tip is dus om verschillende sloten te gebruiken.

Maak uw E-bike vast

Wanneer u uw E-bike parkeert, doet u dit best aan fietsenrek, boom of lantaarnpaal. Kies best voor een onbeweeglijke plek om uw fiets aan vast te maken. Zo kan de dief uw fiets niet verplaatsen naar een rustige plek om dan de sloten te verwijderen. De kans is groter dat een dief uw fiets laat staan wanneer deze is vastgemaakt aan een object.

Memoriseer uw fiets

We raden aan om zoveel mogelijk informatie te bewaren van uw E-bike. Maak foto's en noteer het framenummer en alle andere informatie van de fiets. Indien uw fiets toch gestolen wordt, dan heeft u voldoende informatie om aangifte te doen.

Bent u van plan een E-bike te kopen?

Fietsen Deckers is dé fietsspecialist in Peer en omstreken. Fiets eens langs en maak kennis met ons uitgebreid assortiment fietsen en accessoires en ervaar onze ongekende service.​​​​​​​

Contacteer ons

Meest recente posts

Schrijf u hier in en ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Kunnen wij u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u meer informatie over onze producten?