3 tips om veilig te fietsen in het verkeerMet het mooie weer in aantocht, kruipen we weer vaker op onze fiets. Steeds vaker gebeuren er ongelukken op de weg. Het verkeer moet veiliger verlopen, maar hoe doen we dit? We bespreken 3 tips.

1. Geef aan wat u gaat doen

Het is belangrijk dat u aangeeft welk manoeuvre u gaat uitvoeren. Gaat u naar links, naar rechts, rechtdoor? Maak zwaaibewegingen zodat het duidelijk is voor andere weggebruikers wat u gaat doen. Wanneer u een straat wilt inrijden, controleer dan altijd of er voertuigen in de buurt zijn. Maak oogcontact met de bestuurder en steek dan voorzichtig over. Wees extra voorzichtig op kruispunten en rotondes!

2. Zorg dat u gezien wordt

Zorg ervoor dat u opvalt in het verkeer. Zowel overdag als 's avonds is het belangrijk om gezien te worden. Draag een fluovestje en zorg dat uw fietsverlichting werkt. Denk ook altijd aan uw veiligheid als u op de fiets zit. Draag steeds een helm, dit is een belangrijke bescherming als u toch een slachtoffer wordt van een ongeval.

3. Observeer het verkeer

Probeer altijd het verkeer te observeren. U moet altijd vooruitkijken in het verkeer zodat u niet voor verrassingen komt te staan. U zal dan mogelijke hindernissen op de weg zien aankomen en hierop kan u anticiperen. Let altijd op voor putten, plassen, drempels,... 

Wilt u graag een nieuwe, veilige fiets kopen?

Fietsen Deckers is dé fietsspecialist in Peer en omstreken. Fiets eens langs en maak kennis met ons uitgebreid assortiment fietsen en accessoires en ervaar onze ongekende service.​​​​​​​

Contacteer ons

Meest recente posts

Schrijf u hier in en ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Kunnen wij u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u meer informatie over onze producten?